Politica de retur

            Conform O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, consumatorul, persoana fizica,  beneficiază de o perioadă de 14 zile calendaristice pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât costurile directe legate de returnarea produselor, precum si costurile privind diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.

            Termenul de 14 zile prevazut pentru exercitarea acestui drept de retragere incepe sa curga, pentru produse, de la data primirii lor de catre consumator.

 

Sunt exceptate de la dreptul de retragere următoarele: 

- furnizarea de produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate, montate cu alte elemente, componente;
- furnizarea de produse confecţionate sau fabricate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar; 

 

Exercitarea dreptului de retragere se efectueaza prin completarea  Formularului de retragere disponibil la office@1001scaune.ro sau prin exprimarea deciziei de retragere printr-o declaratie neechivoca, transmisa vanzatorului pe un suport durabil, urmand ca Eco Blue SRL sa confirme prin posta electronica  primirea formularului de retragere.

In cazul exercitarii dreptului de retragere, cumparatorul are obligatia de a returna sau de a le inmana produsele vanzatorului, in decurs de cel mult 14 zile calendaristice de la data la care a comunicat vanzatorului decizia sa de retragere. Produsele se transmit la adresa sediului social al vanzatorului, respectiv: Cluj Napoca, Piata 1 Mai, nr.4-5, jud.Cluj, prin curierat rapid, pe cheltuiala consumatorului.

Cumparatorul are dreptul de a i se rambursa toate sumele pe care le-a achitat drept plata vanzatorului, inclusiv costurile livrarii, in termen de 14 zile calendaristice de la data la care vanzatorul este informat de decizia de retragere din contract, dar nu mai devreme de receptionarea produselor care au facut obiectul vanzarii. In cazul in care consumatorul a ales un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita, Eco Blue SRL nu este obligata de a rambursa costurile suplimentare efectuate cu transportul ales de catre consumator.

Consumatorul este de acord ca sumele cuvenite ca urmare a retragerii din contract, sa se ramburseze prin virament bancar, in contul consumatorului specificat in cadrul formularului de retragere sau comunicat impreuna cu exprimarea deciziei de retragere din contract.

Dreptul de retragere poate fi exercitat de catre consumator doar in cazul contractelor incheiate la distanta, de pe site-ul www.1001scaune.ro,  produsul returnat este intact, iar continutul pachetului produsului este complet.

In cazul exercitarii de catre consumator a dreptului de retragere dintr-un contract care presupune furnizarea de produse confectionate după specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar, Eco Blue SRL  nu va returna contravaloarea avansului.